Get Adobe Flash player

Poezika - regionalni festival autorske muzike


Projekat Poezika pošao je svojim jedinstvenim putem još 2003. godine, kada je pesnik Duško Trifunović dobio književnu nagradu Instel. Između ostalog, ta nagrada pesniku je nalagala da odabere drugog pesnika, do trideset godina starosti, kome će biti objavljena zbirka pesama. Trifunovićev izbor bila je poezija Miloša Zupca iz Novog Sada i njegova knjiga POEZIKA, koju iste 2003. godine objavljuje novosadski izdavač Stylos. U pogovoru toj knjizi, stari pesnik je napisao: To je poezija koja na starom putu ostavlja novi trag. Najbolje prolaze oni koji su iskreni i koji duboko veruju u ispravnost svog izbora. Tako je Duško Trifunović, iskreno verujući u svoj izbor, otvorio vrata Poezici i dao putokaz svima nama koji verujemo u autentični i iskreni autorski izraz i mlade talente. 

S takvom vizijom, projekat Poezika nastavlja davno započet put povezivanja mladih talenata i već afirmisanih umetnika iz regiona, putem koncerata, izložbi, kreativnih radionica i festivala. 

Regionalni festival autorske muzike Poezika održava se jednom godišnje u Kulturnom centru Novog Sada. U dve nezaboravne autorske i izvođačke večeri, novosadskoj publici predstavljaju se kantautori i sastavi iz regiona – rečju, stihom, muzikom i scenskim nastupom. Pored koncerata na festivalu su zastupljeni autorski filmovi, radionice, književne i audio-vizuelne promocije regionalnog stvaralaštva.

Zvanična stranica festivala: www.poezika.com